Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Längdlandslaget låter mustaschen växa

November har blivit likställt med Movember. Män överallt låter mustaschen växa och nu ansluter sig svenska längdlandslaget, för att stötta kampen mot prostatacancer.

Sveriges vanligaste cancersjukdom är prostatacancer. Det är en cancerform som har goda prognoser men allt för många söker hjälp allt för sent. November är den månad då mäns hälsa står i fokus och i synnerhet uppmärksammas de 10 000 män som varje år drabbas av prostatacancer. Genom mustaschkampen som går varje år i november vill Prostatacancerförbundet skapa uppmärksamhet kring sjukdomen och dessutom samla in pengar för att bidra till forskningen och skapa opinion för bättre vård.

Killarna i längdlandslaget kommer låta mustaschen växa under november och nu uppmanas fansen att följa deras exempel, och gärna bidra med en slant.

Det återstår att se vem som har bäst skäggväxt men utvecklingen går att följa i sociala medier.

För att läsa mer om satsningen kan du klicka här.