Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Calle Halfvarsson om sin astmadiagnos: "Har man en diagnos är det ju inget problem"

Den svenske längdskidåkaren Calle Halfvarsson har diagnostiserats med astma. Trots att det kan vara lösningen på hans många och långa sjukdomsbekymmer känner han inte enbart lättnad över att ha fått ett svar.
– Det är bara nu att det kommer i hemskt fel läge, säger han till TT.

Annons

TV: Calle Halfvarsson taggad efter tunga säsongen: "Har en revanschlust"

Calle Halfvarsson hade en minst sagt tuff säsong i fjol. Sjukdomar satte ständigt stopp för skidåkaren som bara ställde upp i två distanslopp i världscupen.

Calle Halfvarsson.

– Jag tror inte att jag kunde ha haft en sämre säsong, säger 27-åringen.Efter säsongen kände han sig fortfarande inte frisk, och vägen tillbaka har varit lång där träningen sakta trappats upp.

– Jag har ingen aning om vad det var, men nu känner jag mig frisk, peppar peppar.Halfvarsson berättar att han alldeles nyligen fått diagnosen astma, mitt i den pågående heta astmadebatten.

– Tyvärr, får man ju säga. Jag har inte haft problem med astma tidigare vad jag vet, men samtidigt om det löser problemen så är väl det bra. Man vet ju inte om det var det som gjorde mig sjuk i fjol. Och jag har alltid haft lätt att få ont i halsen och slitna luftrör.

– Det är bara att det kommer just nu med det här i Norge. Hade det inte det hänt hade det ju inte varit nåt. Nu känner ju alla att det nästan är jobbigt att säga att man har problem med luftvägarna.

Hur ser du på diskussionen att man i Norge behandlat friska personer med astmamedicin?

– Vi går ju på det spåret i Sverige att inte behandla friska personer med medicin. Har man en diagnos är det ju inget problem, det är egentligen inget konstigare än det. (TT)

TV: Anna Haag vill få chansen i sprintlopp i vinter: "Hoppas att jag är lite rappare i år"

Annons