Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Halfvarsson i knallform – vann igen: "Oj, vad han åker skidor"

Sågmyras stolthet har gjort det igen. På en bana med 200 höjdmeters stigning lyckades Calle Halfvarsson vinna i vad som kom att bli en svensk dubbel – på andraplats fanns nämligen Markus Hellner.

Annons

Calle Halfvarsson i gul ledartröja.

Under lördagen var det tio kilometer fristil och individuell start som stod på schemat. Vi minns alla Martin Jonsrud Sundbys kross i Lillehammer förra året när minitouren ägde rum. Nu är det blågula färgerna som står för den snabbaste skidåkningen.

Länge såg loppet ut att bli en jämn kamp mellan Markus Hellner, Martin Sundby, Finn Hågen Krogh och Calle Halfvarsson. Dessa herrar låg nämligen inom några sekunder när halva loppet var avklarat.

Calle Halfvarsson och Marcus Hellner, etta och tvåa.

Men i den sista långa backen kroknade norrmännen och de svenska hoppen höll farten och ångan uppe.

Marcus Hellner gav Calle en rejäl match.

Markus Hellner tog en stor ledning i mål. Sedan kom de två norska hoten in tiotalet sekunder bakom Gälliveråkaren.

Sist av de fyra kom Halfvarsson, och han såg trött ut. Men skenet bedrog något. Dalkarlen hade haft den högsta farten sista biten av banan och kunde gå i mål åtta tionndelar före Markus Hellner.

– Sista varvet har mätaren visat rött hela vägen. Han har inte benen med sig längre, men huvudet finns där. Och han krigar, sa SVT:s expert Anders Blomqvist när Halfvarsson var på upploppet.

Calle Halfvarsson vann den klassiska sprinten under gårdagen och efter segern i lördagens tiokilometerslopp drygar Halfvarsson ut sin ledning i den totala världscupen. Nu leder han med 71 poäng före tvåan Paal Golberg och 72 poäng före finländaren och trean Iivo Niskanen.

– Jag hade bra drag i åkningen i början, sen kom en dipp och på slutet fick jag extra energi och kunde göra en bra avslutning, säger Calle Halfvarsson i segerintervjun med FIS.

– Magproblemen verkar inte ha tagit så mycket på formen. Klart jag blev glad att jag precis slår markus. Men det är skitroligt att det är just Markus, för vi tränar mycket ihop och så, säger Halfvarsson på presskonferensen efteråt.

Calle Halfvarsson på väg mot segern.

Calle Halfvarssons tåspets räckte.

Calle Halfvarsson  vinner med 0,8 sekunder.

Lillehammer 161203FIS Cross Country Men 10 kmMartin >Johansson, Sweden  21:aPhoto Nisse Schmidt/Zoom Agency

Annons