Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skidprofilen och diabetikern Robin Bryntesson efter Ferrys attack: ”Det är skrämmande”

Det var i en intervju med SportExpressen som Björn ferry sa att alla skidåkare som tar någon form av medicin inte borde få tävla.
Nu svarar diabetessjuke Robin Bryntesson, tidigare landslagsåkare.
"Att en expert i Sveriges rikstelevision tycker att det är fel att jag håller på med elitidrott eftersom jag är tvungen att ta ett hormon som jag inte överlever utan, det är skrämmande" skriver han på sin blogg.

Annons

Dopingskandalerna inom skidsporten har avlöst varandra under hösten.

Det har fått Björn Ferry att surna till i debatten över vad som klassas som doping eller inte.

I en intervju med SportExpressen föreslog han att

– Jag skulle jag vilja se att man förbjöd alla mediciner rakt av och sa att elitidrott är för friska personer. Punkt. Du skulle inte få tävla med någon som helst medicin i kroppen, sa Ferry i intervjun.

En som reagerade på Ferrys utspel var Robin Bryntesson. Den tidigare landslagsåkaren lever med diabetes. Hade Ferrys förslag varit verklighet hade Bryntesson fått det svårt att tävla.

"Att en expert i Sveriges rikstelevision tycker att det är fel att jag håller på med elitidrott eftersom jag är tvungen att ta ett hormon som jag inte överlever utan, det är skrämmande" skriver Bryntesson i sin blogg och fortsätter:

"Jag måste ligga på ett blodsocker mellan 5-8 (vilket en frisk person gör ändå) för att vara konkurrenskraftig på en tävling. Tar jag för mycket insulin blir jag för låg i blodsocker för att kunna prestera, och jag kan hamna i koma och dö. Tar jag för lite insulin så får jag för högt blodsocker och kommer i mål på en dålig placering och med ett väldigt slitage på mina inre organ".

Även Johan Olsson har reagerat på Ferrys utspel.

– Skulle man göra som Ferry säger tror jag att många inte skulle ta den där medicinen som de egentligen behöver. Och då kan idrotten bli farlig, säger Olsson till SportExpressen.

Mer läsning

Annons