Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stina Nilssons bragdlopp – plockade 22 placeringar: "Från botten till toppen"

Stina Nilsson studsade tillbaka efter lördagens bakslag. I jaktstarten startade Stina som 27:a men med tredje bästa tid för dagen slutade hon femma. Vann gjorde suveräna Heidi Weng, Norge.

Annons

Moras Stina Nilsson bästa svenska tjej i Lillehammer.

1.23 var ett för stort försprång för att Stina skulle kunna nå pallen i Lillehammer, men den här dagen visade hon att hon ändå blir att räkna med. Malungstjejen gick ut som 27a i jaktstarten och slutade efter 120 kilometersloppet femma. Det betyder också att hon blir femma totalt i minitouren i Lillehammer.

– Det är ett av de bästa distansloppen hon har gjort. Verkligen ett styrkebesked av Stina Nilsson idag, sa SVT:s expert efter målgång.

Stina själv påpekade efter loppet att hon hade bra skidor, samt att hon fått mersmak.

– Jag var inställd på att få en så bra tid som möjlig idag och bara ge allt hela tiden och inte lägga mig i någon klunga för att känna mig bekväm, säger Stina till SVT Sport efter loppet.

– Det var jätteskönt att åka, jag hade fantastiska skidor och ett riktigt jävlaranamma i kroppen. Allt var skillnaden mot igår, om ingenting stämde igår så stämde allt idag. Från botten till toppen.

Stina Nilsson hade tredje bästa tid för dagen. Hon slog bland annat Marit Björgen över dagens tio kilometer i klassisk stil.

Stina Nilsson, Jonna Sundling, Jennie Öberg och Anna Haag

Den svenska tjej som hade bäst utgångsläge var Ida Ingemarsdotter, som gick ut som nia, men slutade 21:a.

– Jag försökte hänga på, men tyvärr tog det slut på krafterna på det andra varvet, suckade Ida, lätt besviken direkt efter målgång.

Nöjd i mål var däremot Anna Haag som körde upp sig till en 13:e placering.

– Jag hade Stinas rygg, men plötsligt var hon bara borta, konstaterade Anna som ändå höll ihop loppet riktigt bra och var nöjd med den avslutande dagen på Lillehammers minitour.

Podiet med  Ingvild Flugstad Oestberg, Norge, Heidi Weng, NOR och Krista Parmakoski FIN.

Bakom Heidie Weng blev det kamp om andra platsen mellan Ingvild Flugestad Östberg och Krista Paramkoski, där den tufft körande finskan kom ikapp, men hade oturen att köra omkull på slutet och förlora chansen till andra platsen. Så nu blev det dubbelt norskt i topp med Marit Björgen som fyra och så Stina Nilsson i mål som femma.

Annons