Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tåsjödalen laddar för nytt långlopp: "Förhållandena ser bra ut"

I helgen körs det sjunde Tåsjödalen Classic Ski.
– Förhållandena ser bra ut på Tåsjöberget, säger tävlingsledaren Richard Persson.

Annons

Så här inbjudande och vintrigt såg det ut vid fjolårets upplaga av Tåsjödalen Classic Ski.

Två av sex lopp i det relativt nystartade Jemtland Ski tour är avklarade. Vålådalen Classic Ski Marathon och Östersund Ski Marathon som avgjordes den gångna helgen.

Nu väntar den nordligaste av deltävlingarna, Tåsjödalen Classic Ski i Kyrktåsjö. Det är den sjunde upplagan och som vanligt är det Richard Persson som håller i en del av trådarna.

– Det blir mycket arbete med spåren i veckan och naturligtvis hoppas vi på bra väder på söndag, säger Persson i ett pressmeddelande.

Skidtävlingen, som arrangeras av Tåsjö IF, engagerar stora delar av byn. Ett 50-tal personer ställer upp som funktionärer.

Tävlingen går över 41 kilometer och är seedningsgrundande inför Vasaloppet. Den korta distansen på 22,5 kilometer ärseedningsgrundande inför Tjejvasan. Det körs även en ungdomstävling.

– Under veckan blir det mycket arbete med spårpreparering. Från år till år försöker vi göra förbättringar längs banan, ofta efter tips från deltagarna. Det är viktigt att hålla hög kvalitet på spåren. Förhållandena ser bra ut på Tåsjöberget, trots det blidväder vi haft, säger tävlingsledaren Richard Persson.

Deltagarna i touren samlar poäng och slutsegrarna i tävlingsklassen får 15 000 kronor vardera.

Mer läsning

Annons