Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Längdskidstjärnans oro inför OS: "Det är jätteobehagligt"

OS i sydkoreanska Pyeongchang närmar sig. Samtidigt oroar utvecklingen i grannlandet Nordkorea längdskidstjärnan Stina Nilsson.
– Det är jätteobehagligt. Pappa vill åka dit och titta när jag tävlar - men jag vill inte att han ska åka, säger Stina Nilsson till Expressen.

Den 9 februari 2018 inleds Vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang. Bara tio mil därifrån ligger gränsen till Nordekorea där man så sent som för två veckor sedan genomförde ett kärnvapentest. I en intervju med Expressen berättar nu längdskidstjänan om sin oro inför utvecklingen.

– Det är jätteobehagligt. Pappa vill åka dit och titta när jag tävlar - men jag vill inte att han ska åka, säger Stina Nilsson till Expressen.

Nilsson befinner just nu i franska Alperna på träningsläger och säger att hon helst inte vill uttala sig vidare i frågan.

– Jag kan väl också känna att jag egentligen inte kan uttala mig så mycket. Det är en så pass allvarlig fråga, en konflikt som inte har som inte har något med idrott att göra, säger Nilsson.

Läs mer: Skidlandslaget på läger i Frankrike – då imponerar Anna Haag: "Hon ser stark ut"

Läs också: Stina Nilsson har inte glömt motgångarna i VM – kan skippa Tour de Ski: "Väldigt mörkt där och då"