Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Långpendlare har skickat brev till infrastrukturministern

Stefan Granholm och Per-Åke Persson är långpendlare och oroliga över tågtrafikens framtid.

– Vi vill se ett politiskt ansvarstagande, ­säger Stefan Granholm.

De före detta piloterna på F4 har veckopendlat till flygvapnets flygskola i Linköping sedan F4 lades ner, det blir i fem och ett halvt år nu. Och tågtrafiken blir bara sämre, menar de.

– Förra året räknade jag till 19 förseningar som var över en timme, men som tur är har jag en chef som låter mig förskjuta arbetstiden och jobba kväll om jag kommer sent. Sedan är det är gamla vagnar, toaletter som inte fungerar och fel på värmen, säger Stefan Granholm.

Nu har de dragit ihop ett gäng gamla militärer och bland annat skickat ett brev till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd med sina synpunkter.

– Vi vill se politiker, turistnäringen och näringslivet gå ihop och samarbeta för att tågtrafiken ska förbättras, säger Stefan Granholm.

Angående SJ:s vd Jan Forsbergs uttalande på konferensen om infrastruktur i Åre, om att lägga ner nattågen, säger sig de två männen veta sanningen. Även om SJ:s presschef senare dementerade uttalandet.

– Konduktörerna är klart oroade. Vi har hört från dem under flera års tid att nattågen ska läggas ner, säger Per-Åke Persson.

Stefan Granholm fyller i:

– Visst, det är ett val att pendla och vi förväntar oss inga mirakel. Vi vill bara ha en hyggligt fungerande tågtrafik.