Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Längst resa till jobbet i storstan

Vi tillbringar i genomsnitt 25 minuter om dagen med att ta oss till jobbet. Stockholmarna har längst restid med 32 minuter medan de som bor i Dalarna kommer från dörr till dörr på 18 minuter.(TT)

Stockholmarna behöver i snitt 32 minuter för att ta sig till jobbet, en resa som i Dalarna bara tar 18 minuter, enligt en undersökning som gjorts av försäkringsbolaget If.

Till stor det handlar det om att trafiken flyter långsammare i storstäderna.

– På landsbygden kanske alla får åka väldigt mycket bil, men tar sig snabbare till jobbet för att det inte är samma trafikinstensitet, säger Dan Falconer, motorspecialist på försäkringsbolaget.

– I storstäderna är det mycket mer trafik och köer.

September är den värsta månaden i storstäderna, då tar det längst tid att ta sig till jobbet.

– Det verkar som om folk efter semestern drar sig för att åka kollektivt och hellre tar bilen.

Men även kollektivtrafiken kan vara stressig i rusningstid. Dan Falconer säger att för de flesta är resan till och från arbetet i princip förspilld tid.

– De som åker buss eller tunnelbana från A till B och inte behöver byta kanske kan läsa eller jobba under tiden. Men om man måste trängas, byta eller stå hela vägen är det helt enkelt inget trevligt resesätt.