Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Längst resa till jobbet i storstan

Vi tillbringar i genomsnitt 25 minuter om dagen med att ta oss till jobbet. Stockholmarna har längst restid med 32 minuter medan de som bor i Dalarna kommer från dörr till dörr på 18 minuter.(TT)

Annons

Stockholmarna behöver i snitt 32 minuter för att ta sig till jobbet, en resa som i Dalarna bara tar 18 minuter, enligt en undersökning som gjorts av försäkringsbolaget If.

Till stor det handlar det om att trafiken flyter långsammare i storstäderna.

– På landsbygden kanske alla får åka väldigt mycket bil, men tar sig snabbare till jobbet för att det inte är samma trafikinstensitet, säger Dan Falconer, motorspecialist på försäkringsbolaget.

– I storstäderna är det mycket mer trafik och köer.

September är den värsta månaden i storstäderna, då tar det längst tid att ta sig till jobbet.

– Det verkar som om folk efter semestern drar sig för att åka kollektivt och hellre tar bilen.

Men även kollektivtrafiken kan vara stressig i rusningstid. Dan Falconer säger att för de flesta är resan till och från arbetet i princip förspilld tid.

– De som åker buss eller tunnelbana från A till B och inte behöver byta kanske kan läsa eller jobba under tiden. Men om man måste trängas, byta eller stå hela vägen är det helt enkelt inget trevligt resesätt.