Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsåkare snabbast i Årebragden

Jämtland var herre­ på täppan när tvådag­arstävlingen Årebragden avgjordes. Länsåkarna vann sju av de totalt tolv klasserna. Allra bäst var Max Gordon Sundqvist, ÖFS och Zack Monsén, Åre som tog varsin ­dubbelseger.

Cirka 200 åkare från 10 till 15 år avverkade denna tvådagarstävling, som vad gäller lördagens superkombination faktiskt var historisk. Det var första gången som det kördes superkomb (super-G + slalom) en nationell ungdomstävling. Åkarna fick dessutom köra i Åres VM-arena, vilket förstås höjde motivationen.

Bäst var de jämtländska åkarna som tog hem sju segrar. Äldsta pojkklassen slutade med dubbelseger för Max-Gordon Sundqvist, ÖFS.

Han vann superkomb med 76 hundradelar före klubbkompisen Dan-Axel Grahn och super-G med 85 hundradelar före Sundsvalls Casper Stein-Lagerheim.

var Åres Felix Monsén i H 12–13, men hans triumf hängde verkligen på en skör tråd. Seger med en (!) hundradel i lördags mot Henrik Forslund, Bjästa och med 19 hundradelar i går före Georg Holter-Hovin, K-Alpin.

segrarna togs i den yngsta klassen. Oscar Cassman, ÖFS och Tobias Hedström, Duved, dominerade helt grabbarnas 10–11-klass. Oscar vann superkomb och Tobias var tvåa. Tobias vann sedan super-G, där Oscar var närmast.

Sist, men inte minst nämner vi Klara Ejenstam, ÖFS, som tog hem super-G med nästan två sekunder före tvåan Juni Balstad Överland, Stjördals Blink.

– Roligt också att få tävla i VM-området, med all säkerhetsaspekter på plats och där åkarna får avsluta i det stora målhanget. Det var stort, sa ledaren Thomas Lindberg.