Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsåkare snabbast i Årebragden

Jämtland var herre­ på täppan när tvådag­arstävlingen Årebragden avgjordes. Länsåkarna vann sju av de totalt tolv klasserna. Allra bäst var Max Gordon Sundqvist, ÖFS och Zack Monsén, Åre som tog varsin ­dubbelseger.

Annons

Cirka 200 åkare från 10 till 15 år avverkade denna tvådagarstävling, som vad gäller lördagens superkombination faktiskt var historisk. Det var första gången som det kördes superkomb (super-G + slalom) en nationell ungdomstävling. Åkarna fick dessutom köra i Åres VM-arena, vilket förstås höjde motivationen.

Bäst var de jämtländska åkarna som tog hem sju segrar. Äldsta pojkklassen slutade med dubbelseger för Max-Gordon Sundqvist, ÖFS.

Han vann superkomb med 76 hundradelar före klubbkompisen Dan-Axel Grahn och super-G med 85 hundradelar före Sundsvalls Casper Stein-Lagerheim.

var Åres Felix Monsén i H 12–13, men hans triumf hängde verkligen på en skör tråd. Seger med en (!) hundradel i lördags mot Henrik Forslund, Bjästa och med 19 hundradelar i går före Georg Holter-Hovin, K-Alpin.

segrarna togs i den yngsta klassen. Oscar Cassman, ÖFS och Tobias Hedström, Duved, dominerade helt grabbarnas 10–11-klass. Oscar vann superkomb och Tobias var tvåa. Tobias vann sedan super-G, där Oscar var närmast.

Sist, men inte minst nämner vi Klara Ejenstam, ÖFS, som tog hem super-G med nästan två sekunder före tvåan Juni Balstad Överland, Stjördals Blink.

– Roligt också att få tävla i VM-området, med all säkerhetsaspekter på plats och där åkarna får avsluta i det stora målhanget. Det var stort, sa ledaren Thomas Lindberg.