Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsåkare vann hälften i hård konkurrens

Länets ungdomar står sig bra i konkurrens med övriga distrikt. Det har insatserna i årets rekordhårda Tour de Fyrfasen visat.

Annons

Snöbristen runt om i landet har gjort att många skidtävlingar blivit inställda. Detta faktum har gjort att årets Tour de Fyrfasen samlat såväl rekordstora som rekordtuffa startfält. I klasserna mellan 12 och 16 år fanns i stort sett alla åkare som är med i täten i de allra största tävlingarna. Att länets åkare då kammar hem segrar i hälften av alla klasser är imponerande.

Hårdaste duellen under hela Tour de Fyrfasen utspelade sig i H12 där Utrikesåkaren Gustav Påhlsson och Täbys Måns Skoglund nästan var oskiljaktliga. Skoglund nådde ikapp Påhlsson under den avgörande jaktstarten och var även förbi på upploppet men Påhlsson hittade nya krafter och kontrade.

Intressant kan det också bli i årets riksfinaler för 13 och 14-åringar, numera ICA-cup. Där tog J/H en andraplats förra året efter omöjliga Dalarna. I Tour de Fyrfasen dominerade länsåkarna prispallen i just dessa klasser, bland annat genom segrar av Gabriella Påhlsson, Utrikes SK, Tilde Bångman, Offerdals SK och Jesper Persson, Åsarna IK.

Annons