Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbetonat utmanarlandslag

Det svenska utmanarlaget i puckelpist är uttaget, och har en tydlig länsprägel.

Annons

– Det är åkare som uppfyller våra krav och har potential att ta pallplatser på Europacupen. De knackar på dörren till världscupen och har visat att de vill dit, säger Klas Wersén, ledare för utmanarlaget, i ett pressmeddelande.

Ovanför dessa åkare finns fyra svenskar i Mogul Team Scandinavia, ett gemensamt lag med grannländerna som tar sikte på världscupen: Ludvig Fjällström, Åre, Per Spett, Kiruna (Årebo), Julia NIlsson, Luleå (Årebo) och Felix Elofsson, Landskrona.

Redan där mycket Åre alltså. Bland åkarna som nu tagits ut i utmanarlaget är andelen ännu större. Här är de fyra namnen, med kommentarer från pressmeddelandet:

Nisse Wersén, Åre, debuterade i världscupen redan innan han fyllt 15 år, går andra året på skidgymnasiet i Åre/Järpen och tog flera finalplatser på Europacupen förra säsongen, Fredrik Sätherberg, Åre, skadedrabbad förra säsongen, men visade i Zermatt (läger nyligen) att han definitivt har potentialen för pallplatser, Baltasar "Basse" Bengtsson, Luleå, skidgymnasieelev i Åre/Järpen som blev skandinavisk mästare i Duved, samt Frida Lundblad, Gävle, andraårselev på skidgymnasiet i Sandviken som under de gångna säsongerna visat en stigande kurva.

Utmanarlaget siktar på att i första hand åka på Europacuperna för att få upp sina FIS-punkter och övertyga om att de kan ta sig in i Mogul Team Scandinavia.

– Uttagningen bygger på flera kriterier. Det här laget har redan nu visat vad de går för men de måste också fortsatt visa att de har på Europacupen att göra – det finns flera åkare utanför utmanarlaget som kan nå EC-starter genom att visa att de har Europacuppotential, säger Klas Wersén.