Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbo gripen för sexbrott på Filippinerna

En länsbo i 60-årsåldern har gripits i Filippinerna, misstänkt för att ha tagit sexbilder på barn.

Länsbon misstänks också för att driva en porrsida med minderåriga på internet.

Enligt filippinsk media har mannen rest till och från Filippinerna många gånger sedan 2007 och har en bostad på ön Cebu.

Mannen greps i söndags i sitt hem i Filippinerna efter att polisen fått tillstånd för husrannsakan. Polisen hade då spanat på mannen i en månad efter tips om att unga flickor ofta setts i mannens bostad. I husrannsakan står: "Det finns sannolika skäl att tro att [den gripne] inhyst minderåriga flickor och utnyttjat dem sexuellt, för prostitution och för barntrafficking".

När mannen greps fanns två flickor, 14 och 15 år gamla, i bostaden. Länsbon nekar till anklagelserna och hävdar att han bara bjudit flickorna på mat. Flickorna har enligt filippinsk media tagits om hand av de sociala myndigheterna och ska förhöras under veckan.

En polis som uttalat sig på en lokal nyhetssajt säger att länsbon utnyttjat gatubarn och att han troligtvis haft en lokal kompanjon som skaffat fram barnen till honom.

Vid husrannsakan beslagtogs även flera datorer, hårddiskar, webbkameror och annan teknisk utrustning, därtill även en stor mängd potenshöjande läkemedel. Enligt en filippinsk nyhetssajt ska polisen ha sagt att mannen fått flickorna att sminka sig, för att sedan tvingas ta av sig kläderna och posera framför kameran.

Mannen misstänks även för att ha drivit en nätporrsida där bilder och filmer på barnen använts men ännu finns inga bevis för detta.

Enligt lokal media var gripandet av länsbon ett samarbete mellan den lokala polisen och den regionala anti-trafficking enheten och ett led i en större aktion mot trafficking i Filippinerna.

För tre år sedan dömdes två svenska medborgare till livstids fängelse i Filippinerna för att de drivit en nätporrsida där minderåriga poserade för utländska kunder.