Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbo smugglade tusentals liter alkohol

En man från Hede döms till samhällstjänst i 160 timmar för smuggling och olovlig befattning med smuggelgods. Två andra män, en från Funäsdalen och en 31-åring bosatt i Stockholm, döms till dagsböter och villkorlig dom.

Hedebon har hanterat närmare 10000 liter öl, nästan 1000 liter spritdrycker och drygt 300 liter vin, enligt domen i Östersunds tingsrätt. En av det har han bevisligen själv fört in i Sverige för att sälja vidare, men den stora mängden har han köpt in, förvarat och sålt vidare i Sverige. Mannen har själv berättat att hans sålt till mellan 20 och 30 personer. Det finns inga bevis för att han skulle ha sålt alkohol till minderåriga.

I förhör har mannen sagt att han inte förstod att det var olagligt att köpa sprit i Tyskland och sälja den vidare privat i Sverige. Funäsdalsbon döms för att vid några tillfällen ha köpt alkohol från Hedebon och 31-åringen för att vid några tillfällen ha hjälpt till att transportera insmugglad sprit till Hede.

Ingen av de tre är straffade sedan tidigare.