Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbor kan bli fast i oroligt Thailand

Jan Olofsson i Östersund känner en stigande oror över sin sambo Pranom och hennes syster Aree som befinner sig i ett oroligt Thailand.

De två kvinnorna, som tillsammans driver en frisersalong i Östersund, har besökt släkt och vänner i Thailand sen en månad tillbaka. Men i takt med att oroligheterna i landet eskalerar, ökar nu oron för om de ska kunna ta sig hem till Sverige och Östersund.

– Demonstranter stänger av Bangkok, el och vatten ska stängas av. Polis är utposterad har begärt stöd från militären att hjälpa till vid viktiga byggnader. Detta kan urarta totalt och då kommer många turister att drabbas, menar Jan som oroas över att kvinnorna kan bli fast i Bangkok.

– Hotbilden förvärras och jag tror att det i början av denna vecka kommer att bli sammandrabbningar på gatorna. Regeringen ser allvarligt på situationen och har kallat upp militär till Bangkok från landets södra delar för att kväva oroligheterna, säger Jan Olofsson som tror att de värsta sammandrabbningarna kommer att äga rum i turistområdena och vid Bangkoks internationella flygplats.

Läs mer om oroligheterna här.