Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsbor lurades av nätföretag

De fyra männen köpte upp nätföretaget Playzone och erbjöd elektronik och dataspel till utmärkta priser.

Men några prylar kom aldrig och nu åtalas kvartetten bakom bluffen för att ha lurat 500 kunder på 1,6 miljoner kronor.

Annons

Bland dem som drabbades av bedrägeriet finns personer i länet.

Bedragarnas affärsidé var att sälja attraktiva varor till priser långt under inköpspris via sin nätsida. Men när polisen slog till mot butikslokalen i Kalmar visade det sig att antalet varor som fanns i lokalen långt ifrån motsvarade de förskottsinbetalningar som gjorts.

I åtalet beskriver åklagaren hur de fyra männen, nu 36, 32, 28 och 21 år gamla, kunde lura kunderna under de få veckor i februari–mars 2009 som företaget hann drivas innan polisens razzia satte stopp för bluffen.

Den 32-årige mannen pekas ut som hjärnan i gänget. Enligt åklagaren var det han som planerade bedrägeriet. Bland annat genom att handplocka medbrottslingar och iscensätta säljkampanjer.

Mannen ska också ha försökt försvåra kontrollen av vem som stod bakom företaget. Den äldste anses ha fungerat som en länk mellan huvudmannen och de två andra i butiken, 21-åringen och 28-åringen.

Männen åtalas för grovt bedrägeri och bedrägeriförsök. Samtliga nekar.