Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsborna sjukast i landet

Jämtland sticker återigen ut när det gäller sjuktalen. Försäkringskassans senaste siffror visar att länsborna är sjukskrivna mest i landet.

Försäkringskassan har tagit fram en rapport över hur sjukskrivningarna ser ut. Jämtland sticker återigen ut när det gäller sjuktalen. Försäkringskassans senaste siffror visar att länsborna är sjukskrivna mest i landet.

Försäkringskassan har tagit fram en rapport över hur sjukskrivningarna ser ut. Det konstateras att det är främst anställda som blir sjukskrivna och att det numer främst handlar om olika slags psykiska diagnoser som ligger bakom sjukskrivningarna. Sjukskrivningarna för hela landet har ökat sedan mars förra året.

Måttet Försäkringskassan använder är sjukpenningtal. Dem en rapport över hur sjukskrivningarna ser ut. Det konstateras att det är främst anställda som blir sjukskrivna och att det numer främst handlar om olika slags psykiska diagnoser som ligger bakom sjukskrivningarna. Sjukskrivningarna för hela landet har ökat sedan mars förra året.

Måttet Försäkringskassan använder är sjukpenningtal. Det är en slags mått på ohälsan i Sverige. Och för landet som helhet är siffran 8,6. I Jämtlands län är motsvarande siffra 11,5 i sjukpenningstal och det är högst i Sverige.

Generellt verkar det vara så att kvinnor är sjukare än män i länet. Det skiljer 7 i sjukpenningstal mellan kvinnor och män. Skillnaderna i länet är också stora. Minst sjukpenningstal har invånarna i Åre kommun och i Härjedalens kommun. Mest sjuka verkar kommuninvånarna i Bräcke vara.