Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsförsäkringar: Det är skador för miljontals kronor

Länsförsäkringar Jämtland räknar med ett intensivt telefontryck första vardagen efter stormen Hilde.

Bolaget uppskattar att ovädret orsakat skador för miljontals kronor.

– Ett femtontal skadereglerare sitter beredda vid telefonerna idag och vi förstärker också med annan personal om det behövs. Statistiskt kommer drygt hälften av skadorna efter Hilde att vara våra, eftersom vi är det största försäkringsbolaget i Jämtland, säger bolagets skadechef Kent Karlstrand i ett pressmeddelande.

– Vi fick in 14 anmälningar till Skadejouren under söndagen. En majoritet handlar om avblåsta tak med följdskador. Det är allt från bostadshus och ladugårdar till garage som drabbats.

Efter stormen Dagmar som drabbade länet julen 2011 betalade Länsförsäkringar Jämtland ut totalt 20 miljoner kronor i skadeersättning till sina kunder – hälften var ersättningar för skogsskador och hälften var ersättningar för materiella skador.

– Vilka skadekostnader som Hilde orsakat är i nuläget omöjligt att överblicka, men det kommer sannolikt att handla om miljontals kronor.