Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsframgångar i Enånger

Jämtlands unga badmintonspelare hävdade sig mycket bra i Enångers stora tävling med deltagande från Stockholmstrakten och uppåt.

I den yngsta klassen, U11, kan man nog säga att Cain Noterius, ÖBMK och Erik Novén, Boston sopade banan med det övriga startfältet. Cain var helt suverän i singel som han vann utan setförlust. Dessutom fick han revansch på Erik Novén i semifinalen. I dubbel kamperade de ihop och det blev då seger i den kategorin.

Ytterligare ett guld blev det i den stora U17-klassen. Jerry Johansson och Tobias Wikström, ÖBMK, spelade säker dubbel och vann finalen utan att tappa ett set under marschen fram till densamma.

Finalplats vanns av Alma Jonsson och Agnes Lundberg, Boston i U11 damdubbel. Allt detta tyder på att återväxten bland de yngsta i länet är mycket god. Det vimlar återigen av talanger.

Framhållas skall också Isak Forsmans prestation i U17 singel. Han spelade starkt trots många utsatta lägen och nådde ända fram till finalen. Denna blev dock för svår mot en snabb och rörlig kille från Botkyrka.

Framgångarna fortsatte även i B-klassen där paret Sara Annuswer och Ebba Öberg, Boston nådde finalen i den mycket stora B-klassen.

I seniorernas A-klass spelade Urban Jonasson och Tobias Eriksson, Boston sig fram till finalen vilket var mycket starkt gjort, men båda är ju duktiga dubbelspelare. Badmintonsporten i Jämtland har haft några magra år nu, men spelet i denna tävling visar att man är på klar uppgång.