Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsframgångar i SM i UF-företagande

I tisdags avgjordes SM i UF-företagande 2012 på Älvsjömässan i Stockholm.

Företaget Underbar UF, som består av fyra östersundselever, fick dela andra platsen i kategorin ”Bästa webb” med ett par andra företag.

Annons

SM föregicks av 24 mässor, där regionala vinnare utsågs och sedan fick ställa ut sina affärsidéer på Stockholmsmässan.

Där tävlade elever från 137 skolor med sina sammanlagt 215 UF-företag.

I finaltävlingen utsåg juryn vinnare i 14 olika kategorier, och andra platsen i ”Bästa webb” fick Underbar UF, från Jämtlands gymnasium Wargentin i Östersund, dela med ett par UF-företag från Göteborg och Västerås. Underbar UF består av fyra tjejer, och deras affärsidé är att ”erbjuda bekväma spetstrosor i ett praktiskt veckokit till ett tilltalande pris".

Vinnaren i kategorin blev Sounds GR 8 UF från John Bauergymnasiet i Karlstad. Företaget erbjuder återförsäljning av hörlurar och högtalare.

Förstapriset till ”Bästa UF-företag” gick till SWEknob UF från Växjö fria gymnasium. Företaget har utvecklat en sportartikel, och ska representera Sverige på EM i Bukarest 19-22 juli.