Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsguld vid alpina JVM

Det blev svenskt JVM-guld i lagtävlingen i Slovakien.

ÖFS-åkaren Max-Gordon Sundquist kan nu titulera sig juniorvärldsmästare.

Alpina JVM rullar på för fullt i Jasna, Slovakien. Det har hunnit bli en medalj till länet – av den allra ädlaste valören.

I söndagens lagtävling tog det svenska laget guld. Där var Östersund-Frösös Max-Gordon Sundquist en av fyra kuggar i det svenska lag som tog sig ända till final och där besegrade Schweiz.

– En otroligt stark prestation, lagtävlingen blir allt viktigare för alla nationer och att vinna den är stort. Att vi sedan klarade av att försvara guldet från fjolåret gör det ännu roligare, säger tränare Thomas Ericson till skidor.com.

Utöver det har Sverige tagit två individuella medaljer på damsidan. Lisa Blomqvist och Charlotta Säfvenberg, båda Umeå, tog var sitt silver i superkombination respektive slalom.

Länsåkarna har hävdat sig väl utan att riktigt ha nosat på några pallplaceringar. Max-Gordon Sundquist visade på nytt sin kapacitet när han blev trea i herrarnas andra storslalomåk, men fick nöja sig med 15:e plats totalt.

Åres Felix Monsén visade tempo i fartgrenarna när han blev 14:e och 15:e i super-G respektive störtlopp.

Totalt är fyra länsåkare är på plats i Jasna, alla på herrsidan. Det handlar om Felix Monsén och Mattias Rönngren, Åre, samt Max-Gordon Sundquist och Casper Stein Lagerheim, ÖFS. Reserv på hemmaplan är ÖFS-åkaren Dan Axel Grahn.