Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsjunior nära final i senior-SM

18-årige junioren Niklas Karlsson, Fältjägarna, var endast tre poäng ifrån final och slutade på 15:e plats när senior-SM i luftgevär avgjordes i Eskilstuna.

Annons

– Jag är ganska nöjd. Hade inte siktat på final här heller, säger Niklas Karlsson.

Hallenkillen, som pluggar på skyttegymnasiet i Strömsund, sköt 584 efter ett dåligt sista skott. Två poäng bättre än vid junior-SM för två veckor sedan, då han var rejält missnöjd.

– Skönt efter JSM att jag ökade nu och det känns bra inför de två juniortävlingar i Tyskland jag ska åka på efter påsk. Men det är klart att det hade varit bättre om jag hade gjort det här resultatet i JSM, säger Niklas Karlsson som har varit uppe på 588 två gånger och legat stabilt runt 586 tidigare under säsongen.

Niklas Karlsson var bäst av länsskyttarna då hans klubbkompisar Stefan Håkansson (74:a med 566) och Johanna Eriksson (41:a med 384) sköt klart sämre än vanligt.

Däremot var två före detta länsskyttar i final. Irene Helmersson, Forsträskhed men uppväxt i Föllinge, tog silver i damklassen medan Strömsundskillen

Christofer Olofsson, numera Uppsala, gick till final som delad fyra, men föll ner till åttonde plats i finalen. Christofers Uppsala, där även tidigare Flataskytten Peter Dimberg ingick, tog hem lagguldet.

Mer läsning

Annons