Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länskulturchefen tipsar om rock 'n roll

Länskulturchefen Ingrid Printz tycker att Kerstin Fridlund-Jonassons förslag om Jerry Williams är intressant. Dessutom tipsar hon Kerstin om att det redan nu finns rock 'n roll i utbudet för pensionärer.

– Vi har "Rock- och popkören 65+", som riktar sig till alla som vill sjunga rock och pop. Så det är ett tips till Kerstin - gå med i Rock och popkören 65+, säger Ingrid Printz.

Hon tycker också att Kerstin Fridlund-Jonassons önskemål om en Jerry Williams-konsert låter intressant.

– Det tar jag med mig och jag lovar att jag ska prata med våra producenter om det.

"65+ Kulturattack" är ett återkommande arrangemang för äldre och "After work" är en programpunkt som är en del av en helhet, där även en hel del annat ingår. Länskulturen har ett övergripande ansvar och bland arrangörerna finns Jamtli, Landsarkivet, Föreningsarkivet, Hemslöjden med flera.

Vid nästa tillfälle, 24 september, är det Norra begravningsplatsen i Östersund som är i fokus på After work. Ämnena varierar, det kan handla om en aktuell samhällsfråga eller en plats i länet där det finns en intressant historia att berätta. Ingrid Printz nämner också utsatta människor i tidigare epoker som tema för programpunkten och det verkar inte aktuella att byta ut den.

– Det här är väldigt populärt och man kör för fullsatta hus och även digitalt så att man kan ta del av det på andra platser än Östersund, till exempel Bräcke och Strömsund. Det är Jamtli tillsammans med Arkivet som arrangerar och det håller en hög kvalitet.

Läs mer:

Synpunkter på pensionärsaktivitet: Hellre Jerry Williams än föreläsning om begravningsplats