Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länslag precis utanför pallen i JSM

Både Sveg/Stener och Östersund/Majiet var med i medaljfajten in i sista omgången av jSM i Östersund. Men båda föll och hamnade precis utanför pallen, Sveg fyra och Östersund femma.

Det hade behövts segrar för båda för att nå ända fram. För Svegs del hade seger mot Sundbyberg/Zip-Up till och med kunnat lyfta laget till särspel om finalplats.

Sveg hamnade i underläge 0–3 i paus, men kom tillbaka med två raka ettor till 2–3 efter sex omgångar. Men i sjunde kom avgörandet då Sundbyberg tog en trea till slutresultatet 2–6.

Östersund/Majiet hade kunnat nå särspel om bronset, mot bland andra Sveg, vid seger mot Härnösand/Castrix. Men ett tröttkört hemmalag orkade inte riktigt och föll med klara 4–10.

Det gjorde att Härnösandslaget även sprang förbi Sveg och tog bronset. Men Sveg blev fyra och bästa länslag, en seger bättre än Östersund/Majiet.

I det jämna gruppspelet blev det till sist de favorittippade lagen som nådde fram till söndagens final och kamp om svenska platsen i JVM. Där möts gruppspelsvinnaren Härnösand/Riteice, med bland andra Östersundskillen Johannes Patz, mot Sundbyberg/Zip-Up, JVM-silverlaget från två år sedan i Östersund.

Även på flicksidan blev det två favoritlag i final. Fyris/Donald Davies, med Anna Gustafsson, universitetsstuderande och liksom Johannes Patz junior- och gymnasietränare i Östersund, ställs mot Sundbyberg/Panthera, yngre systrar till killarna i Zip-Up. Lagen ställdes mot varandra i sista gruppspelsomgången, där vann Sundbyberg 8–2.

Båda finallagen spelar i elitserien liksom Göteborg/Rilea, som nu slutade fyra då unga överraskningslaget Djursholm/Westman hamnade på lika många segrar (fyra) och tog bronset genom seger i lagens internmöte.

Östersunds båda unga lag förlorade sina två sista matcher och slutade sexa och sjua i sluttabellen.