Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länssegrar i Sverigecupen

Säsongens första Sverigecup i skidskytte slutade med länssegrar.

Piteå stod värd för vinterns första deltävlingar, en i sprint och en i distans.

Frida Gustavsson, Tullus, klarade sig med en bom i sprinten för damer 18–19. Det räckte till seger i en klass där det blev dubbelt Tullus på pallen. Stina Widmark åkte nämligen in på tredje plats.

Seger blev det även för Niklas Forsberg, Biathlon Östersund, i sprint för herrar 20–21. Det blev dock extra dramatiskt när han körde in på samma sekund som Linus Karlsson från I19 och därmed fick dessa två dela segern.

Forsberg hade högsta farten i spåret och hade råd med fyra missade skott i sprinten. Han blev även tvåa i distanstävlingen.

Andraplatser blev det även för Martin Ponsiluoma, Tullus (H18–19, distans), Nicolina Lindqvist, Hede (D16–17, distans), Emil Lundmark, Biathlon Östersund (H14–15, distans) och Marika Backman, Hede (D20–21).

Emil Lundmark och Nicolina Lindqvist nöp var sin tredjeplats i sprinttävlingarna. Det gjorde även Nicklas Olausson, Tullus, i herrar 16–17.