Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsspelare vann tourfinal

Rasmus Ullström, Storsjöbygden, tog sin hittills främsta seger förra helgen. 24-åringen vann sin klass vid finalen i Handigolf tour i Halmstad.

Annons

– Jag har spelat tre år fullt ut på touren och kommit till finalen med de fyra främsta varje år. Fyra för två år sedan, i fjol tvåa och i år vann jag. Skönt att lyckas tredje gången gillt! säger Rasmus Ullström.

Östersundskillen har en benprotes och även skador på andra benet och tävlar mot andra med fysisk funktionsnedsättning. Men spelarna är inte indelade i olika klasser beroende på fysiskt handikapp, utan i stället är det golfhandicapet som styr.

Rasmus Ullström tillhör näst högsta klassen, B, med handicap mellan 9,5 och 18,4. Finalplatsen ordnade han genom en förstaplats i poängställningen efter säsongens fem deltävlingar. Ullström tog två delsegrar på vägen fram.

Väl på plats i Halmstad för finalen blev det ordentligt spännande. De fyra främsta i klassen möttes alla i 9 håls matchspel under lördagen.

Seger gav två poäng och delad en poäng. Ullström vann en och delade en, vilket gav tre poäng. Samma hade Tomas Taubermann. Men Rasmus Ullström fick finalplatsen genom seger i det inbördes mötet.

I finalen över 18 hål mot Johnny Granberg, som Rasmus Ullström delade matchen mot under lördagen, blev det jämnt igen. Men med två hål kvar hade Storsjöbygdsspelaren fyra hålvinster upp och kunde jubla.

Segern i tourfinalen gör nu att siktet måste riktas om inför fortsättningen. Kanske mot ett kliv upp i A-klassen?

– Jag ligger på 13,5 i handicap nu, så nästa år kanske jag kan nå A-klass, eller ta mig närmare i alla fall. Det gäller att träna på och försöka bli lite säkrare på alla slag, säger Rasmus Ullström, som dock mister en bra träningsmöjlighet när golfhallen på Stadsdel Norr, där han också jobbat de senaste vintrarna, nu måste ge plats för nya bostäder.