Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Länsstyrelsen har tolkat oss fel"

Ljungdalens snöskoterklubb känner sig missförstådd.

– Länsstyrelsen har tolkat oss fel, säger ordförande John Regouw.

Annons

Det handlar om planerna på en fortsatt utredning för eventuell nationalpark i området Vålådalen- Helags- Sylarna. Länsstyrelsen har sammanställt remisserna som svarar på frågan "ska processen gå vidare?"

Som ÖP tidigare har berättat handlar det alltså inte om huruvida de tillfrågade säger ja eller nej till park. Frågan gällde endast om det är någon idé att fortsätta utreda.

Och på denna fråga svarade de flesta "ja" enligt länsstyrelsens sammanställning. De tidigare motståndarna till park var nu positiva till fortsatt utredning. Till exempel Bergs kommun som är tydlig med att man vill veta mer innan man tar ställning. Också Ljungdalens snöskoterklubb hörde till de positiva enligt sammanställningen.

Men det var helt fel tolkat av länsstyrelsen, menar nu ordförande John Regouw i Ljungdalen. Han säger att klubbens remissvar inte ska ses som ett ja på frågan om man vill gå vidare in i en nationalparksprocess. I stället ska svaret ses som en uppmaning till myndigheterna att lägga ned allt vidare arbete.

– Det har aldrig varit frågan om vi skulle svara på om man ska utreda mer eller inte. De har tolkat oss som de vill.

Om det handlar om felskrivningar eller feltolkningar återkommer vi till. Ansvarig vid länsstyrelsen har ej gått att nå på fredagskvällen.