Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsstyrelsen kräver att vindkraftsbolaget redogör för bullret

Efter att polisanmälan och klagomål har kommit in om buller från en av Statkraft SCA vind vindkraftsparker kräver nu länsstyrelserna i Jämtland och Västernorrland att bolaget förklarar sig.

I en skivelse uppmanas bolaget att redogöra för störande ljud som upplevts av boende i Fullsjön, vid två tillfällen i slutet av september. Störningarna har beskrivits som "dånande jetplan". Klagomålen gäller buller från Ögonfägnadens vindkraftspark som ligger i Ragunda, Strömsund och Sollefteå kommuner.

– Bolaget kommer att få redovisa sin syn på vad bullret beror på. Vi väntar på vad de säger och ser om vi blir nöjda med det, säger miljöhandläggare Frida Uebel på länsstyrelsen i Västernorrland.

Hon besökte Ögonfägnadens vindkraftpark och Fullsjön i veckan. Där träffade hon några av de boende för att höra om deras syn på ljudnivåerna.

Statkraft SCA vinds svar ska lämnas till länsstyrelserna i Jämtland och Västernorrland senast den 15 oktober.

Läs mer:

Husägare polisanmäler bullrande vindsnurror

510 blinkande vindkraftverk runt byn

Bengard: Jag tycker hela systemet är fel