Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länsveterinären: Vi har inte sett några brister som rör hundskötseln

Nu pågår en polisutredning mot den norska kvinnan och Eva Wiklund och Lars Liikamaa ifrågasätter starkt hur länsstyrelsen i Jämtland kan låta henne få ha djur.

Men de har inte kunnat konstatera någon vanvård.

Annons

När kvinnan flyttade till Sverige fick länsstyrelsen information om hennes historik. Sedan dess har länsveterinären gjort ett tiotal besök hos kvinnan, de allra flesta utan att hon informerats i förväg.

– Vi har gjort upprepade kontroller hos henne men inte sett några brister som rör hundskötseln. Hon får inte ta mer än två valpkullar per år och det vi vet år att hon har skrivit över hundar på andra, säger länsveterinär Åsa Regnander Dahl.

Vid det senaste besöket hade kvinnan två hästar, tre katter, tre vuxna hundar och en valpkull.

Åsa Regnander Dahl har träffat Lars Liikamaas hund efter att han hämtades men hon har inte kunnat konstatera att han har några skador. Nu vill hon gärna ha in obduktionsrapporten och veterinärutlåtandena gällande Eva Wiklunds hund Rocky.

– Vi måste ha ett mycket bra underlag innan vi kan sätta ett djurförbud på en person och något sådant underlag har vi inte i det här fallet, säger Åsa Regnander Dahl.

Hon har själv läst domen mot kvinnan och känner till att hon har fött upp hundar i många år.

– Jag har uppmuntrat de här hundägarna till att göra en JO-anmälan eftersom de är kritiska, men jag känner mig trygg i de kontroller vi har gjort och hur vi har handlagt det här ärendet. Nu måste vi också avvakta den utredning som pågår, säger Åsa Regnander Dahl.