Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lantlig rock från Ohio

De som besökte minifestivalen "Rundgång fågelsång" känner redan till Lydia Loveless. Missade man henne då får man en ny chans på Bluesfestivalen i kväll.

Lydia Loveless, eller Lydia Ankrom som hon egentligen heter, är uppvuxen på en bondgård utanför Coshocton, Ohio. Där fanns det inte mycket annat att göra än att spela musik och med en pappa som ägde en countrymusikbar kom musikintresset via navelsträngen.

– Jag har alltid varit intresserad av musik. Är man inte det så är man galen. Däremot så är inte alla menade att spela musik, men om du är det så är det någonting inom dig som du inte har kontroll över, säger Lydia.

Musiken som Lydia Loveless och hennes band spelar beskriver hon som landsbygdsrock.

– Jag är ju från landet så det kommer alltid finnas lite hillbilly i mig, men helst vill jag bara rocka, förklarar hon.

Tre album har tjugotreåringen från Ohio hunnit med sedan 2010, det senaste är så färskt att det inte ens har släppts än.

– Vi blev precis klara med ett album så just nu väntar vi bara på att det ska släppas. Jag skriver alltid nuförtiden så på ett sätt jobbar jag redan på nästa, berättarLydia.

Just nu är de ute på en tre veckor lång turné tillsammans med kanadensiska Joe Nolan, som även han spelar på Bluesfestivalen i kväll.

– Han är en otrolig låtskrivare och hans röst är så ren. Och han är jätterolig. Han passar in med oss och har blivit lite av en hedersmedlem i Lydia Loveless-gruppen, säger Lydia.

Hon och hennes band har spelat i Östersund en gång tidigare och gillar att turnera i Sverige.

– Det är hisnande vacker här. Och svenskarna verkar uppskatta de enkla nöjena i livet i stället för att hänga upp sig på fåniga saker som vi ibland har en vana att göra i mitt land, säger Lydia.

Lydia Loveless spelar i kväll klockan 22:00 på studioscenen.