Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär arbetarna att buga

Är det så här det blir med företag som sålts ut i den globala marknadsekonomins tecken? Det skulle ju bli så bra, höga potentater (politiker och ekonomer) har ju talat om att det bästa för Sverige är att sälja ut våra företag till stora multinationella företag.

Senast vi hörde det var ju när Vin & Sprit såldes ut till franskt ägande. Pengar till stadskassan, jobben kvar i Sverige och privata aktieägare skulle plocka hem fina utdelningar på vinsten, inga moln i horisonten.

Det hjälper nog inte vad än Alliansen kommer med för bud till slut, det är kört för Saab i Trollhättan.

Jo förresten, utbilda arbetarna till att arbeta 12-13 timmar per dag sex dagar i veckan, att sänka lönen 50–60 procent, helst lite till, att glömma det dumma påfundet semester, att betala sociala avgifter själva, att låta bara en i varje hushåll arbeta och framför allt att lära arbetarna den elementära artigheten att buga för överheten som man fick göra på 1930–1940-talen.

Då kanske Saab, och andra utlandsägda svenska företag kan räddas kvar och inte läggas ner eller flyttas till låglöneländer.

Men vad säger facket? Ingen fara, LO-ledningen har lika bra betalt som höga företagsledare i den privata sektorn och offentliga sektorn för den delen. Man kan aldrig få mätta hundar att jaga.