Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lär eleverna hur de blir entreprenörer

Bergs kommun satsar på entreprenörskap redan från skolbänken.

I går fick Myrvikens skola ta emot det nya utbildningsmaterial som ska rusta eleverna för en framtid som företagare.

Det blev en snabb och anspråkslös liten ceremoni i en småstimmig elevmatsal, när Bergs näringslivschef Anders Englund presenterade kommunens nya storsatsning i Myrvikens skola.

– Det är ni som är vår framtid och det är viktigt att ni får möjlighet att jobba med de här frågorna redan innan ni ska ut i arbetslivet, sa han innan han överräckte två paket till elevrepresentanter för låg- och högstadium.

Materialet är framtaget av Ung Företagsamhet och går ut på att eleverna redan i skolbänken ska förstå vad det innebär att hitta sin nisch, skapa sitt eget arbete och bli sin egen chef.

Det sker genom att studiematerialets frågeställningar integreras i skolans ordinarie ämnen och även testas i praktiken.

– Bergs kommun är först i Jämtland med att satsa så här och det är lite av en julafton för oss som har tagit fram materialet. För de yngre handlar det mycket om att förstå hur samhället fungerar och för de äldre att hitta idéer och se sig själva som entreprenörer, säger Sara Larsson från Ung Företagsamhet Jämtland.

Mellanstadieläraren Mikael Boman är mycket nöjd över att få komma i gång med studiematerialet.

– Med ett sådant här material är det öppet mål för oss lärare, för det är lärande med en mening, tematiskt och ämnesöverskridande, precis som läroplanen säger att vi ska jobba. Vi vore idioter om vi inte tog emot det, säger han.