Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärare ska bara vara pedagoger

Med anledning av utbildningsministerns uttalande för en tid sedan om att höja lärarnas kompetens och statsministerns om utanförskap vill jag anföra följande:

Lärarna i Åres skolor belastas, utöver sin pedagogiska gärning, med arbetsuppgifter såsom rastvakt, trafikvakt och i vissa fall även som vaktmästare. Lägg därtill all administration.

Lärarna måste ta tillbaka den pedagogiska auktoriteten i klassrummet. Åre kommun bör anställa särskild personal att vakta skolgårdarna och byta glödlampor. Vi skulle då ta till vara lärarnas kompetens på ett bättre sätt och på så vis få en effektivare undervisning.

Utbildning är medicinen mot utanförskap. Kunskapstörstande och nyfikenhet är vägen till utbildning.

Kunskapstörstandet är som störst i 6–7-årsåldern. Jag önskar mig en skola där eleverna stimuleras till att vara nyfikna och kunskapstörstande under hela skoltiden.

Jag önskar mig också en skola som genererar motiverade människor som går ut i livet med ett "innanförskap". Detta går att åstadkomma genom att lärarna uteslutande får vara pedagoger.

Hjälp mig att påverka opinionen så att ekonomiska förutsättningar skapas så att våra elever får möjlighet att lära för livet.

Ingegerd Bergwall (M)

Hålland, Undersåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel