Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lärarna firades med delikatesser

Vid skolveckans slut blev personalen vid Pilgrimstad skola uppvaktad med delikatesser och diplom av elever och föräldrar.

Föräldern Maria Magnusson berömde lärarna för att de trots ett överhängande nedläggningshot ändå gett allt.

– Det har varit ett fantastiskt år för barnen.

Hennes 9-åriga dotter Tilde Andersson som går i årskurs 3 är glad över att få gå kvar i Pilgrimstad åtminstone ett läsår till.

– Det känns jättebra, för det är världens bästa skola. Allt är bra här. Jag vill gå femma här också.

Pilgrimstad skola är en F-5-skola där elevantalet genom åren undan för undan minskat.

Nu är det 38 elever fördelade på 7 barn i förskoleklassen, 17 i 1-2-3:an, och 14 barn i 4-5:an.

Det var i onsdags som kommunstyrelsen i Bräcke beslutade att det inte ska fattas beslut om skolorna i kommunen förrän om ett år.

– Jag blev jätteglad och skrek ja, berättar Tilde Andersson.

Därmed kan de bli förändringar först från höstterminsstarten 2015, bland annat för Pilgrimstad skola där det tidigare förslaget var att barnen i årskurs 4 och 5 skulle flyttas till skolan i Gällö.

Om detta verkligen blir beslutet om ett år fruktar föräldern Lars Sträng att Pilgrimstad skulle tappa invånare, trots närheten till Östersund och dess arbetsmarknad och att det är förhållandevis billigt att köpa hus i Pilgrimstad.

Maria Magnusson tror dock att politikerna kommer att förstå vikten av att ha kvar skolan och därmed behålla Pilgrimstad som en attraktiv ort att flytta till.