Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om drunkning i Åre

Strax efter 19-tiden larmades räddningstjänsten till Holiday Club i Åre. En kvinna hade sett någon på isen som sedan försvann. Men räddningstjänsten kunde inte hitta någon varken på isen eller i vattnet.

Enligt Erik Forsell på räddningstjänsten i Åre hade kvinnan som larmat sett någon eller några som färdades väldigt snabbt över isen. När hon tittade igen var de plötsligt borta. Räddningstjänsten åkte till Holiday Club och undersökte saken men kunde inte finna någon nödställd.

Erik Forsell tror att det kan ha rört sig om någon som seglade med en isjakt. Under tisdagskvällen blåste det hårt i Åre så det kan ha gått väldigt fort. Men eftersom inga fler ringde och ingen saknades avslutades insatsen.

– Det är ändå bättre att ringa en gång för mycket, säger Erik Forsell och lägger till att det är skönt att ingen saknas.