Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larm om flygkrasch i Svenstavik

Ett larm om en eventuell flygkrasch i Svenstavik kom strax före klockan elva på fredagskvällen.
Räddningstjänsten letade efter planet, men sökandet avbröts efter ett par timmar.

Det var en privatperson som larmade sjö- och flygräddningscentralen JRCC och sa att denne hört en knall och sedan sett ett flygplan åka upp och ned, för att sedan haverera.

– Det ska också ha synts ett vitt blinkade ljus. Detta är vad personen själv har sagt, säger Nina Brundin, kommunikatör på Sjöfartsverket.

Observationen ska tipsaren ha gjort vid flygfältet som ligger i närheten av Svenstavik i Bergs kommun.

Räddningstjänsten åkte ut till platsen och totalt sju man hjälpte till att söka efter flygplanet i det utpekade området runt midnatt.

Men klockan 01.23 på lördagen meddelade Britt Samuelsson, flygräddningsledare på sjö- och flygräddningscentralen JRCC, att man valt att lägga ned sökandet.

– Vi har ingenting om något saknat plan och vi har varit på plats och letat ett tag och har där inte hört eller sett någonting. Därför backar vi tillbaka nu och avbryter sökandet, säger Britt Samuelsson.