Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars-Åke Gisslén, Sundsvall, 75 år

Lars-Åke Gisslén, Sundsvall, har avlidit strax efter sin 75-årsdag i sviterna efter en stroke. Hans närmaste är sambon Gulli, sonen Per-Åke, Gullis dotter Carina samt systern Birgitta.

Lars-Åke föddes och växte upp i östra Jämtland. I sin ungdom arbetade han som skogspraktikant för att senare utbilda sig vid Bispgårdens skogsskola.

1964 anställdes han vid Skogsbrukets datacentral, SDC, som sakkunnig inom virkesmätnings- och redovisningsfrågor.

1960-talet var en hektisk tid vid SDC, då de första riksomfattande virkesredovisningssystemen utvecklades. Lars-Åke arbetade då främst med testverksamhet samt svarade för den omfattande informations- och utbildningsverksamheten.

Genom sina gedigna mätnings- och redovisningskunskaper i kombination med ett omfattande kontaktnät inom Skogssverige kom Lars-Åke att bli en av SDC:s verkliga nyckelpersoner under hela sin nära 40-åriga anställning.

Fritiden tillbringade han helst i sitt älskade Blåsjön. Annars var det främst jakt och gamla bilar som gällde. Lars-Åke var för övrigt ordförande i Sundsvalls motorveteraner under hela 13 år.

Däremellan ägnade han sig också åt oljemålning med motiv från både naturen och arbetet. Motiven speglade ofta hans sinnesstämning för stunden. Det kunde handla om vardagliga händelser, vittror i skogen eller livets förgänglighet.

Efter sin pensionering blev Lars-Åke en av initiativtagarna till SDC:s veteranklubb. Han var dess ordförande under de fem första åren, där han värnade om fortsatta sociala kontakter mellan oss tidigare SDC-anställda.

Lars-Åke var en skogsman av den gamla stammen, som på ett frejdigt sätt drev sina frågor, såväl på jobbet som på fritiden, dock alltid med glimten i ögat. I sällskapslivet var han ofta den givna medelpunkten, som folk drogs till.

Vi sörjer en färgstark och god kamrat, som alltför tidigt lämnade kamratkretsen.

Karl-Henrik Andersson

Johan Arborelius

Jan Hagblom

Bengt Wikman