Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Aronsson

Lars Aronsson, Östersund,

Lars Aronsson somnade i tisdags lugnt och stilla in hemma i Torvalla. Efter en lång tids sjukdom är lidandet nu slut.

Vår pappa började sin resa 1943 i Burträsk utanför Skellefteå. I sin ungdom flyttade familjen till Skelleftehamn där pappa gick i grundskolan. Han utbildade sig senare till svarvare och fick en tjänst på Skelleftehamns mekaniska. På samma arbetsplats, men på kontoret, arbetade även hans syster Lena. En jul kom pappa och Lena hem med sina respektive julklappar från arbetsgivaren. Lena hade fått en fruktkorg och en hundralapp, pappa en trasig kulspetspenna. Pappa valde att byta bana och började studera på Brunnsvik folkhögskola i Ludvika.

Vår pappa träffade sitt livs kärlek på en dans på Rotundan i Skelleftehamn 1965. Han hade kollat in en fin flicka i en ljusblå spetsblus och när chansen kom bjöd han upp henne. Hon stod med ryggen mot honom och när hon vände sig om märkte han att det var en helt annan flicka, med likadan blus. Flickan han råkade bjuda upp heter Britt. Hon är vår mamma.

Den 1 april 1972 gifte sig mamma och pappa i Skellefteå och senare samma år föddes den äldsta av oss, Terese. Medan mamma födde Terese hemma i Skellefteå, hade pappa börjat på Socialhögskolan i Östersund. I Östersund föddes Annacarin 1977. Efter utbildningen till socionom fick pappa jobb på socialkontoret. Där stannade han inte länge innan han fick en tjänst som informatör på Socialhögskolan. Under resten av sitt liv arbetade pappa på informationsavdelningen på Mitthögskolan, senare Mittuniversitetet.

På fritiden var pappa en hängiven radioamatör. Hans bana inom radion startade genom en FN-tjänstgöring som telegrafist i Gaza i början av 60-talet. Pappa har under åren funnit vänner över hela världen och hjälpt människor att få kontakt med varandra då naturkatastrofer slagit ut moderna kommunikationsmedel. Ett mycket stort engagemang lade pappa på SI9AM, en radiostation som han var med och startade. SI9AM har sin lokal vid Thailändska paviljongen i Utanede. Efter pappas bortgång har vännerna i SI9AM startat en fond i hans namn, där insamlingen ska gå till radioklubbens fortsatta verksamhet.

Under alla år har pappa varit en passionerad supporter av Skellefteå AIK. Så ofta han har kunnat, har han åkt till Skellefteå för att få se lagets hemmamatcher. Det var med stor glädje som pappa fick uppleva Skellefteå AIK:s SM-guld i våras.

Vår pappa har alltid varit positiv, stöttat och alltid haft ett gott råd att ge – både när vi behövt det och inte. Saknaden är stor, minnena många och fina.

SM3CVM har tystnat.

Familjen genom

Terese och Annacarin