Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Lagerbäck självkritisk efter tunga tiden i Norge: "Är jag rätt man för jobbet?"

Lars Lagerbäck har haft det tungt sedan han tog över som norsk förbundskapten.
Efter misslyckandet i VM-kvalet riktar han nu kritik mot sig själv.
– Om vi inte vänder på det här får jag se mig i spegeln och ställa mig frågan om jag är rätt man för jobbet, säger han till norska NRK.

Redan före träningslandskampen mot Slovakien den 14 november (förlust med 0–1) gjorde norska Dagbladet en djupdykning i statistiken hos alla norska förbundskaptener sedan 1990. Siffrorna visade att Lagerbäcks poängsnitt är det näst sämsta i modern tid av Norges förbundskaptener (1,38 poäng efter åtta matcher).

Sedan dess har Norge förlorat ytterligare en match, och Lagerbäcks facit efter nio matcher är nu tre segrar, två oavgjorda och fyra förluster.

I en intervju med NRK riktar nu den 69-årige svensken kritik mot sig själv.

– Vi har den placering som vi förtjänar och det är inte vad jag hoppats på. Målet var topp 50 efter första året och det har vi misslyckats med, säger Lagerbäck, vars mål var var Norge skulle placera sig bland de 50 främsta nationerna på Fifas världsranking innan årsskiftet.

Norge ligger just nu på plats 58 och lyckades inte kvala in till VM i Ryssland nästa år. Det klarade dock Sverige, Danmark och Island.

NRK kallar nu Norge "den fula ankungen" i en jämförelse med de nordiska grannländerna, och ställer frågan till Lagerbäck när landet kan tänkas komma ikapp konkurrenterna.

– Det är svårt att svara på. Det är inte lätt att komma med där uppe på rankingen och det Island har gjort är en fantastisk prestation. Alla tre har gjort det mycket bättre än oss. Danmark har ett väldigt bra spelarmaterial medan Sverige är uppbyggt på ett starkt kollektiv, men det finns förutsättningar för att göra det i Norge också, svarar Lagerbäck.

MER LÄSNING

Lagerbäcks usla facit med Norge – näst sämst i modern tid: "Matcherna var helt förfärliga"

► (+) Lars Lagerbäck gästade läger i Ånge: "Viktigt att bestämma sig för vad man vill med fotbollen"

Efter misstänkta terrordådet – Lagerbäck och Norge fast på hotell i London: "Världen är sjuk"

Lagerbäck i kampanj om sitt dolda problem: "Kan bli en genant situation"