Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars "Linken" Lindqvist ny ordförande för Destination Östersund

Flygplatschefen Susanne Norman hoppar av uppdraget som ordförande för Destination Östersund AB. Hennes efterträdare är en annan välkänd profil inom länets besöksnäring – nämligen Lars "Linken" Lindqvist.

Annons

Destination Östersund AB ägs gemensamt av företagare i Östersund, med uppgiften att utveckla besöksnäringen i Östersund genom besöksattraktioner och evenemang, med melodifestivalen som det färskaste exemplet. Sedan början av 2013 äger bolaget Visit Östersund tillsammans med Östersunds kommun, där turistbyrån ingår. Susanne Norman har suttit vid rodret under flera år, men nu väljer hon alltså att lämna ordförandeskapet.

– Jag känner att jag inte riktigt hinner med, och dels tycker jag att man inte ska sitta för länge på samma post. Det händer mycket spännande saker i Östersund, och det är dags för någon annan att ta över, säger Susanne Norman.

Förutom att Susanne är chef på Åre Östersund flygplats, så utsågs hon i höstas till ny direktör för Swedavias sju regionala flygplatser. Hennes efterträdare Lars Lindqvist har bland annat varit vd för Alpina VM i Åre 2007 och processledare för Peak Innovation.

– Nu kan jag fokusera mer på infrastrukturen och tillgängligheten i regionen, så kan "Linken" utveckla besöksdelen, säger Susanne Norman.

Vad är du mest nöjd med under din tid som ordförande i Destination Östersund?

– Att vi utvecklat ett så bra samarbete med Östersunds kommun, där vi till exempel äger turistbyrån tillsammans.

Finns det ingen risk att folk blandar ihop varumärkena Destination Östersund och Visit Östersund?

– Kanske, men det kanske inte gör något. Det är fortfarande Visit Östersund som är vårt stora varumärke utåt, och Destination Östersund är själva plattformen.

När ÖP når Susanne är hon på väg till Sundsvall för ett möte med Swedavia. Det visar sig att hon tillfälligt väljer bort flyg som transportmedel och i stället tar bilen.

– Jag tycker inte att man ska flyga så korta sträckor, eftersom det inte är särskit miljövänligt, säger Susanne med hänvisning till den aktuella debatten kring enskilda ministrars korta flygresor mellan Bromma och Arlanda.

Annons