Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Ohly petas som ordförande för organisationen Funktionsrätt

Lars Ohly får inte vara kvar som ordförande för Funktionsrätt.Organisationen har inte längre förtroende för honom. Det skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Det var förbunden i Funktionsrätt Sverige som genomförde en omröstning på fredagen. Resultatet? Majoriteten av medlemmarna saknar förtroende för den tidigare Vänsterledaren.

"Det är förbund som hållit tal både för och emot Lasse. Men alla har poängterat att han gjort ett bra jobb under den tid han suttit som ordförande", säger Monica Klasén McGrath, pressansvarig på organisationen, till Aftonbladet.

Lars Ohly kommenterar själv beslutet i pressmeddelandet:

”Det är naturligtvis ledsamt att det inte längre finns ett förtroende för mig som ordförande i organisationen. Det viktigaste för mig är nu att skapa så bra förutsättningar som möjligt för att Funktionsrätt Sverige ska kunna fortsätta vårt viktiga arbete. Jag kommer därför att finnas kvar som ordförande till det att en ny ordförande utsetts. Jag ska också göra allt jag kan för att en ny ordförande får de bästa förutsättningarna att göra ett bra jobb”, skriver han.

Bakgrunden till beslutet är att Lars Ohly har anklagats för sexuella ofredanden under ett partievenemang som hölls under hösten 2017. Själv har Lars Ohly kallat sitt beteende för "olämpligt". Han har också bett om ursäkt.