Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lars Vegas trio till Fåker

Lars Vegas trio gör sedan lång tid tillbaka sin julshow varje år. Men det är inte så ofta de hörs och syns i länet. Nu har Lyransgården i Fåker bokat upp världens största trio för show på lördag.

– Julshowen i Fåker är den sista vi gör i år. Vi har spelat på lite olika ställen, som Nynäshamn och Härnösand, berättar trions kapellmästare Lars Gustafsson.

Nästa år är det dags för Lars Vegas trio att fira att de har spelat tillsammans i 25 år och just nu pågår förberedelserna för fullt.

– Det måste ju firas! Vi kommer att släppa något nytt musikaliskt och inleder jubileumsåret i maj på Storsjöteatern, säger Lars Gustafsson.

– Under de 25 år vi har funnits har vi haft 20 vårkonserter på Storsjöteatern, det har blivit en tradition.

I sommar kommer trion att göra några ströspelningar för att sedan ge sig ut på en lite större jubileumsturné till hösten.

– Showen kommer att innehålla mer firande än nostalgi, men det kanske blir någon historia om saker vi har varit med om under åren.

Lars Gustafsson är den enda i bandet som bor i Östersund, tre bor i Stockholm och en i Sundsvall.

– Vi träffas med jämna mellanrum eftersom vi gör 20-30 jobb med trion varje år. Vi är tre i bandet som har egen studio, så när vi spelar in lägger jag bas och sång här och skickar sedan filerna till de andra. Det fungerar bra, men är inte lika roligt som att spela in tillsammans.

Lördag 14 december Julshow med Lars Vegas trio på Lyransgården i Fåker