Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson och Jonsson vann i Östersund

Hårda vindar och tungt före gjorde att resultaten i helgens skidskyttepremiär blev ojämna. På damsidan bemästrade Emelie Larsson förhållandena bäst medan Magnus Jonsson vann på herrsidan. Men tävlingens stora utropstecken blev 18-åriga Sofia Myhr.

Myhr, som tävlar för Hede klarade av skyttedelen bra med endast en bom och när även skidåkningen flöt på bra i den tunga terrängen räckte insatsen till en tredje plats, endast 34,9 sekunder efter Emelie Larsson.

Damernas förbundskapten, Marko Laaksonen var tillfreds.

– Sofia Myhrs resultat imponerar mest, hon är fortfarande junior och gör det riktigt bra. Även Emelie Larsson gör det såklart väldigt bra och håller en jämn och stabil nivå.

Sprinttävlingen som avgjordes under lördagen kan räknas som en uttagningstävling inför världscupen nästa helg, och vilka som ska få åka är fortfarande oklart för Laaksonen.

– I dagsläget är det nio-tio tjejer som slåss om fyra startplatser. Det har aldrig varit lika svårt att ta ut ett lag. Anna–Karin Strömstedt, Jenny Jonsson och Ingela Andersson var också sjuka i dag och man vet man inte heller hur de står sig.

På herrsidan brottas förbundskapten Johan Hagström med liknande problem.

– Björn Ferry, Carl–Johan Bergman och Fredrik Lindström är klara, sen är det ännu oklart vilka som tar de andra två startplatserna. Jag kan också ta ut fler och låta de tävla i olika distanser, men inget är som sagt klart.

Både Ferry och Bergman stod över dagens tävling, men Fredrik Lindström imponerade.

– Det är inte nu Fredrik ska vara som bäst utan om två veckor, de andra befinner sig i sin toppform nu och ändå kommer han tvåa, riktigt starkt.

Lindström var med sina tre bom 23,9 sekunder efter Jonsson, som endast missade ett skott.

Mest anmärkningsvärt från dagens tävling var att ingen på vare sig dam eller herrsidan lyckades skjuta fullt hus, vilket ganska tydligt visar hur svåra vindarna var.

Under söndagen är det SM i masstart som gäller och då offentliggörs även trupperna till världscuppremiären.