Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Larsson trippelvinnare i Härjedalen

Hudiksvalls sprint­äss Peter Larsson var veckoslutets stora namn vid tredagarstävlingarna i Härjedalen. Larsson vann allt: DM-sprinten samt både Svegsskidan och Lillhärdalsskidan.

Trippeltävlingen i Härjedalen började med en DM-sprint i fredags. Över 110 åkare kom till start, från 11 år och uppåt. De äldre körde 1 000 meter, de yngre 600 meter.

Sprintduon Peter Larsson och Fredrik Usitalo, Sollefteå, blev som väntat de två som kom att fajtas om segern i herrklassen.

Larsson var dock bäst och vann H 21-klassen. Samme Larsson fortsatte med att ta hem Svegsskidan över 15 km före Tiio Söderhielm. Och i går fullbordade Hudiksvallsåkaren sin trippel med seger i Lillhärdal före Mikael Ojala, Östersund.

– Jätteroligt. Jag behöver faktiskt de här segrarna. Och det fanns mycket bra folk med.

– Ja, men det har inte förändrats. Sprint gäller, men jag gillar alla former av skidåkning. Och jag tycker det har gått bra i nästan alla lopp i år. Jag har haft vissa svackor, bland i samband med när jag bröt två revben.

I dag blir det faktiskt tävling igen för Larsson. Han finns med när Hudiksvalls IF firar 100-årsjubileum med en nationell sprinttävling, där de bästa svenskarna kommer till start.

– Det är oundvikligt, ett måste med en sprintsatsning. Vi behöver mer go.

Förre förbundskaptenen Inge Bråten nämns som den nya kraften.

– För mig har Inge de egenskaper jag uppskattar mest hos en ledare. Han är drivande, skapar en god stämning och kan pusha oss. Det skulle inte förvåna om fler åkare har samma åsikt.

Bakom Peter Larsson var det flera åkare som gladde.

ÖSK:s Oscar Quicklund är tillbaka efter magproblem. Han vann 19–20-klassen i Svegsskidan.

Järpens Therese Svensson var tvåa i DM-sprinten och tog hem Svegsskidan före landslagsmeriterade Sara Lindborg och Ida Ingemarsdotter. Ida var väntad vinnare i sprinten.

Svegs IK hade också glädjande framgångar med hela åtta klassegrar i de två hemmatävlingarna.

Den kanske tyngsta sprintvinsten kom i H 17–18 där Andreas Larsson betvingade ett koppel av icke-länsåkare, med Axel Svedlund, Norberg som tvåa.

Vi återkommer i veckan med resultat Lillhärdalsloppet.