Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läs på – och kom sedan med seriösa frågor

Svar på moderaten Christer Siwertssons insändare "Vad har Miljöpartiet för politik egentligen?" (Åsikter 22 februari)

Moderaternas gruppledare i landstinget verkar i sin insändare ha missat att Miljöpartiet sedan många år inte bara är det parti som har störst förtroende hos svenska väljare när det gäller miljöfrågor. Vi har också ett närmast heltäckande program inom alla politikområden. Till skillnad från den moderatledda regeringen – som först nyligen lärt sig stava till miljön, mest värnar om de rika och vill sänka skatterna till varje pris - värnar Miljöpartiet om både

miljön, dagens svaga och framtida generationer.

Christer Siwertsson är välkommen att besöka vår hemsida www.mp.se och fördjupa sig.

Då kan han också få svar på exempelvis sin fråga om var Miljöpartiet står när det gäller den mycket populära Friårsreformen. Slår han bara på ”f”, ser han att vi vill återinföra friår, som introducerades 2004 på Miljöpartiets initiativ och avskaffades av den moderatledda regeringen.

Redan på första sidan upptäcker Christer Siwertsson också att Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna på riksnivå redan pratat ihop sig inom 15 olika politikområden. Det är bara att ladda ned dokumenten, dessutom kan man ta del av 35 gemensamma riksdagsmotioner.

När Christer har läst på, får han gärna återkomma med seriösa insändare där han debatterar sakfrågor, i stället för att fortsätta att ifrågasätta Miljöpartiets existensberättigande och kastar ur sig gammal skåpmat om bensinpriser på 20 kronor litern. Det verkar föresten oljeindustrin på god väg att klara av helt själv.

Owen Laws (MP)

landstingsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel