Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läs veckans boksnack

"Jag tycker det är underbart, älskar associationerna!"

"De korta texterna är som små munsbitar...Alla smakar gott!"

Så löd några omdömen förra veckan när ÖP:s digitala läsecirkel började diskutera vår tredje bok.

Botanisten, konstkännaren och essayisten Fredrik Sjöberg har skrivit "Ge upp i dag - i morgon kan det vara försent".

I kväll snackar cirkeln vidare om sina intryck sedan vi läst två tredjedelar av boken.

Förra veckan var reaktionerna mycket positiva till både stilen och innehållet, som cirklar kring två konstnärer, varav den ene är Olof Ågren (1874-1962) som föddes i Alsen.

Men Ågren gav upp måleriet helt och blev potatisodlare nära Västervik, trots att han då fått lysande kritik för sin konst.

"Varför håller man på?" är en övergripande fråga i Sjöbergs bok, som rimligen också handlar om honom själv. En sorts dubbelexponering som cirkeln uppenbarligen gillar.

Sjöberg funderar som i förbigående kring sina egna drivkrafter och diskuterar saken genom att följa två konstnärer vars karriärer var långt ifrån spikraka.

"Varför håller man på?" var också titeln på hans förra bok och Fredrik Sjöberg har även tidigare skrivit om lite udda konstnärer och samlare och vad som fått dem att göra sina livsval.

I kväll har vi liksom tidigare en livechatt, där du är välkommen både att läsa oss och att själv delta i diskussionen på ÖP:s hemsida op.se under fliken "Boksnack". Start 20.00 i kväll.

Nästa onsdag 5 februari har vi läst hela boken och har då ett avslutande chattmöte som startar 20.00.

Och påföljande torsdag 13 februari kommer Fredrik Sjöberg till ett offentligt författarsamtal på Östersunds bibliotek med start 18.30.

Välkommen då också!