Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarbild: Sundsjöslingan för 25:e gången

I lördags gick den vackra Sundsjöslingan på cykel för 25:e gången. Som vanligt stod Sundsjö Hembygdsförening för ett bra arrangemang.

I strålande sol och med utsikter över den storslagna Sundsjön och gårdarna runt vattnet kunde 57 cyklister njuta av slingan. Den blommande naturen stod i sin bästa prakt. Byarna Fanbyn, Solheim, Marsätt, Samsta, Lövsta, Hosjö och Fjällsta passerades med saftkontroller i Samsta och Lövsta. Många deltagare passade på att tippa på frågor i en tipsrunda. Efter cyklingen fick alla diplom och fina utlottningspriser.

Sundsjöslingan ingår tillsammans med Krokomsturen på skidor i februari och Frösöluffen till fots i juni i Jämtklassikern, som har införts för att stimulera jämtarna till att motionera mera.

Att intresset för Jämtklassikern ökar visar sig genom att flera deltagare skaffat sig signerade Jämt-klassikerkort. I och med Sundsjöslingan har Maud Ljundin, Ingemar Berg, LisaGavelin och Kjell Sandell erövrat Jämtklassikern. Som bevis utfärdar Jämtklassikerkommittén diplom och plakett till dem.

Anders Turén