Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarbild: Sundsjöslingan för 25:e gången

I lördags gick den vackra Sundsjöslingan på cykel för 25:e gången. Som vanligt stod Sundsjö Hembygdsförening för ett bra arrangemang.

Annons

I strålande sol och med utsikter över den storslagna Sundsjön och gårdarna runt vattnet kunde 57 cyklister njuta av slingan. Den blommande naturen stod i sin bästa prakt. Byarna Fanbyn, Solheim, Marsätt, Samsta, Lövsta, Hosjö och Fjällsta passerades med saftkontroller i Samsta och Lövsta. Många deltagare passade på att tippa på frågor i en tipsrunda. Efter cyklingen fick alla diplom och fina utlottningspriser.

Sundsjöslingan ingår tillsammans med Krokomsturen på skidor i februari och Frösöluffen till fots i juni i Jämtklassikern, som har införts för att stimulera jämtarna till att motionera mera.

Att intresset för Jämtklassikern ökar visar sig genom att flera deltagare skaffat sig signerade Jämt-klassikerkort. I och med Sundsjöslingan har Maud Ljundin, Ingemar Berg, LisaGavelin och Kjell Sandell erövrat Jämtklassikern. Som bevis utfärdar Jämtklassikerkommittén diplom och plakett till dem.

Anders Turén