Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsarna förleds med felaktigheter

Sten Bredbergs påståenden och insinuationer om att jag skulle vara såväl köpare som säljare säger mer om vem Sten Bredberg är och hur Stens människosyn är, än om min roll i denna affär.

Som Sten känner sig själv känner han andra, det passar för övrigt in på många i den debatt som nu förs.

Sten Bredberg fortsätter att förleda läsarna med helt felaktiga fakta. Senast Sten var ute och felaktigt beskrev historiska ägarförhållanden på det som nu kallas Stadsdel Norr, ringde jag upp honom och förklarade hur sakförhållandena i sanning var, därför kan jag inte tolka det han nu skriver som annat än medvetna lögner.

Fortverket har aldrig sålt någonting till Peab i detta fall. På och i kring Stadsdel Norr har det sedan 2005 investerats 1,5 miljarder kronor. Av dessa är infrastruktur 100 miljoner, 250 bostäder har skapats och över 1 000 personer arbetar och har sin dagliga gärning på Stadsdel Norr.

Området i och kring Stadsdel Norr går inte att jämföra med hur det såg ut för tio år sedan. Denna stadsdel är en av de mest attraktiva i Östersunds kommun.

Ingen har blivit lurad i någon affär som Östersundshem gjort och våra bostäder kommer inte att bli onödigt dyra. Att skattebetalarna skulle riskera att subventionera hyresnivåer går inte och är ånyo ett påhitt från Sten.

Det går att läsa mina tidigare debattinlägg och där utläsa fakta och sedan förhålla sig till vad nyvakna experter med konstiga intressen basunerar ut.

I en demokrati är det viktigt att sanningen ges utrymme, därför är det mycket beklagligt att felaktigheter och lögner får så stor plats. Medborgarna bör och ska ges möjlighet till sanningen och korten på bordet.

Den 30 oktober bjöd Östersundshem in allmänheten till information och möjlighet att ställa sina frågor, det kommer Östersundshem åter att göra 4 december. Mer detaljer kring detta återkommer vi i annonser om.

Daniel Kindberg

vd Östersundshem AB

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel