Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: De fick Lions kamratstipendium 2018

För 15:e gången delar Lions Club i Gällö ut Kamratstipendiet till två elever vid Gällö skolas 9:e klass.

Det finns egentligen ingen vuxenjury. Det är eleverna själva som utser de mest förtjänta kamraterna och i år var man eniga om att Johannes Bergstrand Nord och Linnea Berglind var de som skulle få ta emot det. Priset består av diplom och 2 000 kronor att användas efter eget gottfinnande. Prisutdelningen sker i samband med skolavslutningen som hålls i Revsunds kyrka. I år var det Lennart Wikström som delade ut priset för Lions räkning.

Initiativtagaren till priser är Per Olof Olsson i Fanbyn. En lysande idé som varit uppskattad allt sedan första utdelningen för femton år sedan.

Skolavslutningen är ett uppskattat arrangemang i bygden och den stora kyrkan i Revsund var välfylld som den alltid är vid avslutningsceremonin.

Nu har Lions Club i Gällö lagts ner, men stipendierna kommer även fortsättningsvis att delas ut med Gällö skola som huvudansvarig.

Mats Eriksson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel