Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läsartext: Dryg 800 besök vid konsthelgerna i Funäsdalen

För tolfte året i rad har konstnärer i Funäsdalen haft öppna ateljéer och gallerier. I år har det kommit fler besökare än vanligt under de två helgerna, drygt 800 besök.

Månne konstupplevelser är en attraktiv del av västra Härjedalens utbud? En hel grupp fjällvandrare var så sugna på att ta del av de olika konstnärernas alster, att de krånglade av sig ryggsäckar och stampade kängorna rena, för att träda in och se på de spännande verken. Och det är verkligen mycket intressant att se! Olje-, akvarell- och akrylmåleri, blandtekniker, träreliefer och textilkonst har har visat sig vara mycket välkomna inslag, för såväl Funäsdalsbor som tillresta.

Under en rad år har verk av Magdalena Brunzell, Gunilla och Bengt Ellis, Gunn Jonsson Shabetai, Mats och Folke Ricklund, Elvi Söderhielm, Kristian Talvik och Thord Vaktnäs visats. Ny för i år är Jonas Wilhelmson som blev väl mottagen i denna etablerade samling av konstnärer och inte minst bland besökare.

MiQ Bohlin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med ÖP Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel